Er din bil klar til Mortens Aften

 

er din bil vinterklar

Når Mortens Aften ringer på døren 10. November, er det en god indicator på vinterens komme, og du skal dermed sikre dig, at din bil er klar og forberedt til det danske vintervejr.

Det sidste, du ønsker i det danske vintervejr, er, at strande på en hinsides landevej, uden at være forberedt.

Vi kommer i denne artikel hurtigt ind på, hvad du skal overveje, så du kan læne dig tilbage med sindsro, og nyde din Mortens Aften, og resten af vinteren, vel vidende, at du er forberedt på enhver given situation.

Benzindunk

Det er altid smart og have en reservedunk med sig rundt, Især i vinterhalvåret, da det kan være meget koldt og gå ind til nærmeste tankstation i December eller Januar, såfremt uheldet skulle være ude og du kører benzintanken tom.

Moderne biler blinker og singlærer oftest til dig, når der er X km tilbage på tanken, så du har god tid til og få tanket, men det hænder alligevel, fra tid til anden, at folk kører tom.

Du kan hos THANSEN finde et godt udvalg af benzindunke.

Har du styr på dine dæk

Det er også vigtigt, at dine dæk er klar til vinteren. Da dine dæk ikke må være slidt helt ned, eller hvis du stadig kører på sommerdæk – disse to risikogrupper kan risikere at du på glatte og våde veje lettere skrider ud.
Du kan også kører med helårs dæk, de hjælper lidt bedre end sommerdæk – men er vinteren hård og meget sne og kulde forude, anbefaler vi helt klart, at du skifter til deciderede vinterdæk, da disse holde dig fast på  vejen. Vil du gerne finde de bedste vinterdæk, kan du tjekke BedstTest.dk’s test af vinterdæk ud.

Hav altid dette i din bil over vinteren

Udover ekstra brændstof og sikre du har de rigtige dæk på, er det alti den god ide også og have følgende med i din bil, når Frøken Vinter banker på:

  • Varm trøje/ekstra jakke
  • Refleksvest
  • Nødhjælps trekant
  • En mobiloplader
  • Startkabler
  • Et tov (hvis du skal trækkes fri)
  • Handsker og hue

Basalt set skal du være forberedt på, du kan være fanget i din bil længe – og det kan hurtigt blive koldt på denne tid af året, hvorfor vi altid siger “Better Safe, Than Sorry”. Det er trods alt bedre og være forberedt, hvis det værst tænkelige skulle være ude, fremfor at det kommer, som et chok ude på de danske landeveje, langt fra hjemmets varme vægge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *